علی فریدونی در اختتامیهی پنجمین دورهی جایزهی فیروزه:غفلت در بخش کالاهای فرهنگی را باید جبران کرد
اختتامیهی پنجمین دورهی جایزهی فیروزه روز یکشنبه(۲۹ دیماه) درفرهنگستان هنر برگزار شد.
علی فریدونی در این مراسم بیان کرد: در بخش فرهنگ و تولید محصولات فرهنگی مشکلاتی وجود دارد، به عنوان مثال معرفت عمومی و توجه به آن کمتر اتفاق میافتد و باید جبران شود، چرا که کار فرهنگی هم از بعد حسی و هم بعد معرفتی درگیر میشود. اثر درگیری حسی و معرفتی و هویتمحور کاربردی است، به این معنا که حس و معرفت با موادی مثل چوب حرف میزند و تبدیل به محصول کاربردی میشود.
وی افزود: به هرعلتی در مورد کالای فرهنگی غفلت صورت گرفته است، در گفتمانسازی، توجه به تولید و مصرف، مدرنسازی، شناسایی و صنعتیکردن آن، باید آن را جبران کنیم.
دبیر جایزهی فیروزه از آمارشرکتکنندگان در بخشهای مختلف این دوره توضیح داد: از ۴۰۰ اثر درحوزهی اسباببازی، ۱۵۰ اثر، در بخش عروسک ۲۰۰ اثر و در بخش نوشتافزار ۴۰۰ اثر به داوری نهایی راه پیدا کرد. در بخش هدایای فرهنگی ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
فریدونی ادامه داد: امسال ۸۰ استارتاپ فرهنگی ثبت نام کردند و ۴۰ استارتاپ در راستای اهداف جایزه با هم به رقابت پرداختند. ۹ نشست تخصصی با موضوعهای جایزه فیروزه نیز برگزار شد.
او افزود: امسال به دستور شورای سیاستگذاری، جایزهی فیروزه در ۳ استان سیستان و بلوچستان، گلستان و خوزستان برگزار و آثارشان در گالریهای فرهنگستان هنر به نمایش درآمد.
فریدونی در پایان از سازمانها و نهادهایی که در معرفی و اطلاعرسانی این جایزه کمک کردند، نام برده و قدردانی کرد: سازمان زیباسازی شهر تهران، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، موسسهی نمایشگاههای بینالمللی، ستاد فناوریهای نرم و هویتساز ریاستجمهوری و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان.
گفتنی است نمایشگاه پنجمین دوره جایزه ی فیروزه از ۲۴ دی ماه آغاز به کار کرد و تا بعدازظهر ۲۹ دیماه در موسسه فرهنگی هنری صبا ادامه یافت.
تاریخ خبر:1399/09/22